AANDACHT STAAT CENTRAAL

Een klein detail als de knopen verdient net zo veel aandacht als de rest. Vaak zijn ze symmetrisch en ze springen er altijd uit. Iets kleins als een knoop kan een kledingstuk maken of breken. Onze omgang met bijvoorbeeld deze knopen is tekenend voor de subtiliteit van Artu Napoli. Het is een verfijnde vorm van aandacht. Een vorm die hoort bij verfijnde kleding.

PARELMOER OF BUFFELHOORN

Voor onze knopen gebruiken wij uitsluitend natuurlijke producten, zoals parelmoer. In de broeken, truien en vesten vind je ook knopen van buffelhoorn. Deze zijn altijd wat gevlamd. Dat zit ‘m in de hoorn zelf. Dat is een echt natuurproduct, waardoor iedere knoop weer uniek is. Iedere knoop is weer anders. Een plastic knoop, daarentegen, is altijd hetzelfde. Het heeft altijd dezelfde structuur. Dat is één van de redenen waarom wij geen plastic gebruiken. Bij hoorn is iedere knoop anders. Dat maakt kleding ook uniek, al is het op de details. Daardoor is ieder kledingstuk van Artu Napoli net iets anders. En dat voelen wij als onderdeel van ons ambacht.

VORM EN PLAATSING

Wij kijken naar het hele vormpalet van een knoop. Kleur, structuur, formaat van een knoop en de vorm. Heeft de knoop twee, drie of vier gaten? Hoe hoog hoort de knoop? Hoe strak wordt deze op de kleding gestikt? Die plaatsing, daar spelen we graag mee vanuit onze expertise. Plaatsing maakt of breekt namelijk een kledingstuk. Het zijn echt die kleine details die het doen. Wat betreft kwaliteit zitten we goed, want wanneer we de knopen aanzetten op het shirt, zetten we ze op stift. We laten een beetje beweegruimte voor de knoop, waarmee we voorkomen dat deze eraf kan springen. Dat is onze garantie. Zo zit de knoop op z’n plek en heeft de knoop hoogte. Dat noemen we de perfecte plaatsing.

ICONISCH K(N)OOPWAAR

Door onze ambachtelijke werkwijze zijn wij trots. Ook op iets ogenschijnlijk kleins als onze knopen. Altijd goed en toch altijd anders. Daarom verwerken wij, wanneer mogelijk, ons logo op de knoop. Hoe groter de knoop, hoe groter het logo. Op shirts zijn de knopen te klein, dan wordt het te druk. Dus kiezen we ervoor om niet ons logo te plaatsen. In dat geval verwerken we er nog wel een tag in. Uiteindelijk willen we bescheiden blijven, maar toch een ‘touch’ Artu Napoli laten zien. Zo zijn al onze knopen uniek, terwijl wij toch onze trots ervoor uitdragen.

Ambassadorship