De Willy Wonka van Waalwijk

Sander Velthoven heeft een snoepfabriek waar hij snoep verpakt naar eigen ontwerp. De fabriek is onderdeel van familiebedrijf Vero, dat al 75 jaar bestaat. Het begon ooit bij zijn opa, die vroeger op houtje-touwtje wijze bonbons verkocht. Vervolgens droeg hij het bedrijf over aan Sanders vader, tot deze het weer doorgaf aan Sander en zijn broer Chris. Inmiddels hebben ze een immens netwerk aan afnemers die hun seizoensproducten maar al te graag afnemen. Want Sander weet wat lekker smaakt, en wat lekker verkoopt.

DE ZOETE INSLAG

Sander is opgegroeid met snoepgoed. Het is er bij hem haast letterlijk met de paplepel ingegoten. Als volwassene is snoep voor hem echter serious business. Zijn rol binnen Vero behelst de inkoop en ontwikkeling. Zijn broer neemt het financiële en commerciële gedeelte voor zijn rekening. De samenwerking verloopt soepel en broederlijk. We weten zakelijk en privé namelijk erg goed te scheiden,” zegt hij erover. Je merkt dat Sander zijn bedrijf door en door kent. Dat vindt hij ook belangrijk. “Hoe beter je je product kent, hoe beter je dat kunt uitdragen en er iets over kunt vertellen.” Binnen Vero is hij een waar manusje-van-alles. Daardoor is hij een veel en bovenal graag geziene eigenaar van het bedrijf. Net als zijn vader. Die is na zijn pensioen nog steeds elke dag bij de fabriek aanwezig. Puur uit liefde voor het familiebedrijf.

“Ik ken Max, één van de eigenaren van Artu Napoli, van de middelbare detail school. Daar kwamen we al vaak in pak naar school. Ik was toen al bezig met snoep verkopen. Ik legde wat snoep in mijn auto, reed naar school, en ging na school mijn handeltje weer verkopen.” Sander was dus van jongs af aan al een ondernemend type. “Ik heb ook enige tijd auto’s gewassen op zaterdagen. Dan had ik een aanhanger aan mijn fiets hangen met alle benodigdheden erin, en kwam ik voor tien gulden je auto wassen.” De (gesuikerde) appel valt niet ver van de boom: “Mijn zoon heeft ook iets met auto’s, en is ook een ondernemend type. Zijn passie is elektrisch bestuurbare autootjes. Deze repareert en pimpt hij, daar heeft hij zijn eigen handeltje in. Ik vind dat erg leuk om te zien en dat maakt me wel trots.” Zo vader, zo zoon dus. Het ondernemen zit de Velthovens in hun bloed, en als het even kan, doen ze zaken in stijl.

ALLES ARTU NAPOLI

“Een tijd geleden kwam ik Max weer tegen bij Van Dijk. We raakten aan de praat en toen viel de naam Artu Napoli. Sindsdien kom ik geregeld langs, en inmiddels hangt heel mijn kledingkast vol met Artu Napoli kleding. Ik draag nu eigenlijk alleen nog maar twee typen kleding: KJUS, voor het sporten, en Artu Napoli, voor de stijl. Ik zou ook niet weten wat ik anders zou moeten dragen. Ik zie mijn kinderen wel eens rondlopen in broeken met scheuren. Dat hoeft voor mij niet. Ik voel me erg fijn bij de casual stijl van Artu Napoli. Ik word vooral blij van de polo’s, shirts en truitjes.” Sander praat met veel genoegen wanneer hij het over Artu Napoli heeft. “Mijn kledingkast typeer ik als ’50 Shades of Blue’, want hij hangt bijna helemaal vol met blauw,” lacht hij. “De verfijning die ze ook nog eens aanbrengen in hun kleding door dat extra kleurtje of dat extra randje is heel subtiel, en juist dat vind ik zo mooi.”

DE BESTE AFSLAG

Sander houdt in zijn vrije tijd enorm van golfen. “Ik golf al 25 jaar. Dat is een beetje uit het niets op mijn pad gekomen. Het is meer dan een hobby — het is echt mijn passie geworden. Ik golf ook vaak samen met mijn broer. Samen spelen we dan mee in business competities. Je neemt het dan op tegen anderen, ik vind die spanning opwindend. Binnen dit spel komt de samenwerking tussen mij en mijn broer weer mooi naar boven.” Familie staat bij Sander hoog in het vaandel. “Ik ga regelmatig met mijn gezin golfen. We vinden het eerlijk om samen te zijn. Het hechte familiebedrijf dat Vero is, resulteert ook in hoe veel waarde ik hecht aan mijn gezin. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en om mijn passie met hen te kunnen delen.”

Ambassadorship
Ambassadorship
Koen Lockefeer
artu napoli ambassador

Koen Lockefeer begon zijn eerste baan op 1 mei 1985 bij Esso, dat destijds zo groot was als Google nu is. Hij zag dat de technologie binnen het bedrijf zich snel ontwikkelde, en werkte in de late jaren 80 al met computers. Inmiddels heeft hij bijna 30 jaar zijn eigen bedrijf binnen de IT. “Iets wat wel goed gevierd mag worden,” vindt hij zelf terecht. Binnen deze drie decennia is Koen ook in aanraking gekomen met Artu Napoli.

Sander Velthoven
artu napoli ambassador

Sander Velthoven heeft een snoepfabriek waar hij snoep verpakt naar eigen ontwerp. De fabriek is onderdeel van familiebedrijf Vero, dat al 75 jaar bestaat. Het begon ooit bij zijn opa, die vroeger op houtje-touwtje wijze bonbons verkocht.