Waar begin je, wanneer je kleding voor een volgende collectie ontwerpt? Wij beginnen altijd bij de stoffenselectie. Dit is voor ons de basis van waaruit onze kleding haar vorm krijgt. Stoffen selecteren wij niet alleen op wat we zien, maar veelal op wat wij erbij voelen. Deze selectieprocedure vraagt de aandacht die wij graag geven. Zo zorgen we voor kwaliteit, en dat is daarom sprekend voor onze kleding.
In de eerste selectieronde werken we aan de hand van een stoffenkaart. Het is kijken, en vooral veel voelen. Is iets niet te grof? Past het bij de rest van de collectie? Het gaat namelijk om meer dan alleen wat het uitstraalt. Het gaat ook om hoe het aanvoelt. Hoe zal de kleding straks vallen, en ademt het wel goed genoeg? Dat zijn vragen die we onszelf graag stellen. Dat is voor Artu Napoli ook belangrijk. Het ambacht en de aandacht voor een verfijnde selectie ligt in lijn met ons merk, met onze kernwaarden.
Het is een waardering naar de collectie, waardoor klanten de kleding, en zichzelf ín die kleding, waarderen. Nieuwe kleding kopen en het daarna dragen, dan moet het gevoel goed zijn.
Ook de kleur moet goed aanvoelen. We werken veelal vanuit een vast kleurenpalet. Deze beslaan zo’n 70% van onze collectie. De rest van de collectie vullen we aan met seizoenskleuren. Meestal verkopen de seizoensgebonden kleuren sneller uit. Nieuwe kleuren geeft ons ook weer de mogelijkheid om oneindig te combineren in de winkel. Wij hangen daar alles per kleurcapsule, of het nu shirts, polo’s of knitwear betreft.
De stoffen en kleuren die wij selecteren, vormen het DNA van Artu Napoli. Aangeleverd door vier van onze topleveranciers, maakt Max een eerste stoffenselectie. Hij heeft nog stapels en stapels aan stoffenboeken liggen. Hier werkt hij zich er al jarenlang gemakkelijk doorheen. Wat Artu Napoli precies is, heeft Max precies in de vingers. En gezamenlijk filteren we ons door de vele stoffen heen. We selecteren, verfijnen en zoeken vervolgens de juiste kleuren uit. Dan komt het allemaal bij elkaar. En wanneer die eerste kledingstukken de winkel binnenkomen en we deze etaleren, staan we altijd weer versteld van hoe mooi een eindproduct kan zijn. Vooral je samen zoiets met aandacht selecteert en laat produceren. Dat zijn vaak wel kleine geluksmomenten.