Twee Bevlogen Broers

De broers Tom & Frits van Dreumel begonnen ongeveer tien jaar geleden aan het ongelooflijke Procent.com project, om horeca ondernemers in de financiële crisis te helpen. Werken in of voor de horeca is topsport, dat wisten Tom en Frits maar al te goed. “Het grappige is dat er bij Procent ook daadwerkelijk veel ex-topsporters werken. Tennissers, hockeyers, noem maar op. Dat is voor de werkethos enorm fijn. Zij hebben een bepaalde discipline en doorzettingsvermogen die heel goed bij het bedrijf past.” Zelf houden Tom & Frits er ook een topsportmentaliteit op na, alhoewel zij vooral bekend staan als echte family men. Vandaag het verhaal van deze twee bevlogen broers.

DE DRIVE

Tom & Frits hebben al vanaf hun tienerjaren in het hoofd gehad om samen te ondernemen. In 2006 werden plannen werkelijkheid met de oprichting van hun eerste bedrijf: Diningcity Benelux, een online reserveringsplatform waarover hun succesvolle eet-event De Nationale Restaurantweek werd uitgerold. Uiteindelijk legden zij met Diningcity Benelux en de Restaurantweek de basis voor hun nieuwe idee: Procent.com.

“In de eerste ondernemingsjaren reden we ongelofelijk veel kilometers, rond de 400.000. Toen we de BMW waar we in rondreden weer inleverden, zat er zelfs een gleuf in de deur gesleten, daar waar we onze arm op leunden bij het raam. We waren constant onderweg. Om dit zo continu vol te houden voelde voor ons als topsport.”

“Procent is een win-win-win organisatie. Voor de leden, fabrikant/dienstverleners, en onszelf. Voor (potentiële) leden is het interessant om zich bij ons aan te sluiten door deals die we hebben met de fabrikanten en dienstverleners. Voor fabrikanten en dienstverleners is ons netwerk van afnemers weer interessant. Wij houden ons bezig met het stroomlijnen van dit proces, zodat ondernemers zich bezig kunnen houden met waar zij goed in zijn. Doen wij ons werk goed, blijven de banden met onze relaties ook warm. Dat voelen wij net zo bij Artu Napoli. Wij weten dat we er altijd warm worden ontvangen, en dat we weer tevreden naar buiten lopen.”

LA FAMIGLIA

Tom en Frits zijn allebei familieman in hart en nieren. De broers groeiden op in een klein dorpje. “In een cocon van veiligheid. Onze moeder was altijd voor ons thuis, en er werd goed voor ons gezorgd.” Naast broers zijn ze nu ook beste vrienden, en gaan ze graag gezamenlijk op vakantie. Dan gaan hun ouders en beide gezinnen ook mee.“ Wij vieren het leven door samen te zijn en te genieten als wij anderen zien genieten. Dat familiegevoel hebben we ook met elkaar bij Procent.com. Het is essentieel om elkaar te kunnen vertrouwen en op elkaar te kunnen bouwen, om uiteindelijk maximaal te kunnen presteren en te genieten van de successen met elkaar.”

Tom woont met zijn vrouw en vier kinderen in Baarn. “Vier jonge kinderen opvoeden is topsport op zich. Het zo efficiënt mogelijk indelen van je tijd is daarbij een must om de kinderen de aandacht te geven die ze verdienen”. “Voor onze kinderen leven we”, stelt hij trots. Frits woont met zijn gezin in Domburg, Zeeland, in een huis waarvan hij ook suites verhuurt. Wij hebben geprobeerd de suites hoogwaardig en comfortabel in te richten, wat onze gasten waarderen.” De link met Artu Napoli is snel gelegd: “Artu Napoli klanten leggen de lat hoog, waar het gaat om de kwaliteit, comfort en exclusiviteit.” Daarnaast noemt Frits de kalmte als gemene deler. “De rust en de gemoedelijkheid die ik vroeger ervoer, kan ik nu ook in Zeeland ervaren. Eenzelfde rust komt terug in mijn kledingkeuze. Zachte kleuren en fijne texturen, daarin sluit Artu Napoli goed aan op mijn leven in Zeeland.”

GENIETEN

Voordat Frits vertrok, vroeg hij zijn broer wat hij er van vond dat hij zo ver weg zou gaan wonen. Hierop kreeg hij te horen: “als jij geniet, geniet ik ook.” Daarmee is filosofie van de broers wel duidelijk. “Wat wij enorm belangrijk vinden om ons te beseffen is dat je geen tijd kunt kopen. Werken moet niet als werken voelen, maar als iets wat je intrinsiek motiveert. Je moet genieten van het leven. Geld is daarin slechts een middel dat helpt om mooi momenten met je dierbare te ervaren.”

Tom vult aan: “Iedereen kan zijn eigen geluk nastreven, alles is namelijk mogelijk. Als je maar echt wilt. Je bent zelf de sleutel tot succes. Je zult het zelf moeten doen. Als je iets echt heel graag wilt, dan kun je dat bereiken,” lacht hij. De heren vormen in hun levensvisie een inspiratie voor menig ondernemer. Als trots ambassadeurs van Artu Napoli stralen zij dezelfde waarden uit — waarden die gegrond zijn in aandacht en waardering. En dat terwijl ze, elke dag weer, stijlvol voor de dag komen.

AMBASSADORSHIP
Koen Lockefeer
artu napoli ambassador

Koen Lockefeer begon zijn eerste baan op 1 mei 1985 bij Esso, dat destijds zo groot was als Google nu is. Hij zag dat de technologie binnen het bedrijf zich snel ontwikkelde, en werkte in de late jaren 80 al met computers. Inmiddels heeft hij bijna 30 jaar zijn eigen bedrijf binnen de IT. “Iets wat wel goed gevierd mag worden,” vindt hij zelf terecht. Binnen deze drie decennia is Koen ook in aanraking gekomen met Artu Napoli.

Sander Velthoven
artu napoli ambassador

Sander Velthoven heeft een snoepfabriek waar hij snoep verpakt naar eigen ontwerp. De fabriek is onderdeel van familiebedrijf Vero, dat al 75 jaar bestaat. Het begon ooit bij zijn opa, die vroeger op houtje-touwtje wijze bonbons verkocht.